Navisworks 2017 lockup crop

Kontrolirajte ishod svojeg projekta.

Autodesk Navisworks paleta proizvoda pomaže arhitektima, inženjerima i građevinarima da povećaju kontrolu nad samim ishodom projekta. Navisworks rješenja mogu sažet cijeli projekt i pružiti uvid u njega svim sudionicima, pomažući tako korisnicima da iskoriste sve prednosti BIM sustava. BIM proces omogućava sudionicima u građenju da dobiju uvid u ključne fizičke i funkcionalne karakteristike građevine digitalno prije nego li je izgrađena, što pomaže pri bržoj i ekonomičnijoj realizaciji projekta i sa smanjenim utjecajem na okoliš.

S Autodesk Navisworks rješenjima korisnici mogu kombinirati podatke napravljene u aplikacijama kao što su AutoCAD softveri i Autodesk Revit softveri – s geometrijom i informacijama iz drugih alata za projektiranje u više formata datoteka, bezobzira na veličinu. Rezultat je uvid u kompletan projekt, što pomaže svim sudionicima kako bi bolje donosili odluke, povećali točnost građevinske dokumentacije i bili učinkovitiji u planiranju izgradnje.

Autodesk Navisworks softveri dolaze u trima inačicama kako bi omogućili sudionicima u građenju bolju suradnju, koordinaciju i komunikaciju.

Autodesk Navisworks Manage

Navisworks Autodesk Naviswork Manage softver je sveobuhvatni pregled rješenja za analizu, simulaciju i koordinaciju projektnim informacijama. Multidisciplinarni podaci o projektu mogu biti integrirani u jedan model kako bi se uklonili problemi prilikom vođenja projekta. Navisworks Manage pomaže sudionicima u građenju da predvide i izbjegnu potencijalne probleme prije izgradnje.

Autodesk Navisworks Simulate

Autodesk Navisworks Simulate softver pruža napredne alate za pregled, analizu, simulaciju i koordinaciju projektnim informacijama. Opsežna 4D simulacija, animacija i foto realistične sposobnosti omogućuju demonstraciju namjene projekta i simulaciju izgradnje što pruža bolji uvid u projekt. Navigacija u pravom vremenu kombinirana sa paletom alata za pregled daje dobro suradnju među članovima projektnog tima.

Navisworks Autodesk Navisworks Freedom

Autodesk Navisworks Freedom softver je besplatni preglednik za NWD i 3D DWF datoteke. Navisworks Freedom omogućuje pregled cijelog projekta svim sudionicima u građenju kako bi poboljšao komunikaciju i suradnju.

Sakupljanje datoteka i podataka o projektu

Autodesk Navisworks omogućuje spajanje svih datoteka i podataka projekta u jedan model. Softver objedinjuje bilo koje važnije 3D ili laserski skenirane formate datoteka, čita inteligentne podatke iz originalnih datoteka za pregledavanje i pored modela, i unosi podatke iz vanjskih baza podataka te ih prikazuje unutar modela.

Pregledni alati

Softver nudi mnoštvo alata koji olakšavaju pregled cijelog projekta. Omogućava vam da mjerite udaljenosti, površine, i kutove; da spremate, organizirate i razmjenjujete kamerom snimljene poglede projekta te da pretvorite te iste poglede u slike ili izvješća; također vam omogućuje da dodate presjeke kako bi bolje mogli pregledati detalje. Navisworks NWF referentne datoteke omogućuju vam da vidite zadnje verzije CAD projekta, a da zadržite prijašnje verzije.

NWD i 3D DWF pohrana

Pohranite svoj cijeli projekt za pregledavanje. Cijeli projekt možete pohraniti u samo jednu NWD ili DWF datoteku koja je do 90 % manja od originalnih datoteka.  

Surađujte, koordinirajte, komunicirajte

Spojite zajedno doprinose svih sudionika u građenju u jedan sinkronizirani model građevine, bogat informacijama.

Alati za suradnju Navisworks

Komunicirajte oko promjena na projektu i potičite timski rad mogućnostima dodavanja revizijskih oznaka, komentara koji se kasnije mogu pretraživati, snimajte animirani hod kroz projekt za kasniju reprodukciju i dr.

Simulacije i analize

Foto realistične vizualizacije: koristite Autodesk Navisworks softverske napredne vizualizacijske mogućnosti kako bi ste razvili uvjerljive 3D animacije i slike za prezentaciju projekta sudionicima. Prilagodite i konfigurirajte svaki aspekt vizualizacije uključujući materijale, svjetla, pozadine i stilove renderiranja; koristite pozadine okoliša kako bi ste dočarali scenarij iz pravog života; i birajte između 1000 postojećih materijala kako bi ste stvorili pravi foto realistični izgled.

Navisworks Animacije objekata

Pruža vam se mogućnost izrade animacija za lakšu analizu problema tijekom projekta.

4D planiranje građenja

Simulirajte tijek gradnje u 4D-u kako bi ste si vizualno i u vremenu predočili tijek građenja te analizirali faze građenja, a samim time smanjili kašnjenja i probleme. Mogućnost 4D planiranja vam omogućuje da provjerite i potvrdite izgradnju ili rušenje pomoću sekvencija koje povezuju model građevine s vremenom i datumom; ubacite vremena, datume i ostale zadatke iz projekt menadžment softvera kako biste dinamički povezali svoje planove građenja s modelom; uskladite planirano i pravo vrijeme realizacije kako biste pratili odstupanja od planiranog rasporeda.

Detektiranje sukoba i interferencije Navisworks

Predvidite i izbjegnite potencijalne probleme prije gradnje, reducirajte skupa kašnjenja i prerade. Detektiranje sukoba i interferencija u Autodesk Navisworks Manage softveru omogućuje vam kontrolu eventualnih konflikta među elementima građevine, npr. križanje instalacija plina i vodovoda. Povežite test sukoba i interferencije s 4D simulacijom i animacijom kako bi ste sve analizirali u vremenu i prostoru.

„Real-Time“ navigacija

Istražite i pregledajte svoj model koristeći napredni alat za navigaciju koji vam pruža realan i trenutan prikaz. „Real-Time“ navigacija uključena je u sve Autodesk Navisworks proizvode.

Na vrh