Petak, 13 Prosinac 2013 15:03

AUTOCAD LT 2014 NESTABILNOST

Kod nekih korisnika može se pojaviti problem sa „trzanjem“ kada u AutoCAD-u LT 2014 otvore dva ili više dokumenata. Detektiranje ovog problema možete potvrditi prikazom poruke „Unrecognized“ u donjem desnom uglu.

Autodesk-licence-transfer-utility-intelika

Često se može javiti potreba za transferom Autodesk licence s jednog računala na drugo ili još češće potreba za „spremanjem“ licence radi reinstalacije operativnog sustava. Ovo drugo je posebno važno, jer ako ne „spremimo“ licencu te reinstaliramo operativni sustav i ponovo instaliramo Autodesk softver dolazi do opetovane online aktivacije licence. Kod takvog postupka može doći do problema gdje ponovna aktivacija neće proći te se u tom slučaju mora direktno  kontaktirati Autodesk i objašnjavati zašto ponovo želimo aktivirati licencu.

Da do toga ne bi došlo, u ovom blogu ću objasniti postupak transfera ili „spremanja“ licence.

 

Petak, 18 Svibanj 2012 11:20

Novo u AutoCAD i AutoCAD LT 2013 2. dio

Integracija Autodesk 360 servisa i AutoCAD-a

U ovom blogu ću predstaviti integraciju AutoCAD-a i Autodesk 360 cloud servisa. Naime Autodesk je nedavno pokrenuo svoj cloud servis koji nam omogućuje pohranu i razmjenu podataka te pristupanje istima sa bilo koje lokacije gdje nam je dostupan Internet pa čak i sa mobilnih uređaja.

Četvrtak, 29 Ožujak 2012 13:57

Novo u AutoCAD i AutoCAD LT 2013 1. dio

Stigle su nam verzije 2013 većine Autodesk softvera pa je vrijeme da predstavimo novosti u najrasprostranjenijem programu za tehničko crtanje, a to je dakako AutoCAD. U slijedećih par blogova prezentirati ću najznačajnije novitete u AutoCAD i AutoCAD LT2013 softveru.

Četvrtak, 01 Ožujak 2012 09:13

Autodesk 360

Autodesk 360 je web servis za razmjenu podataka i datoteka. Svaki korisnik koji se registrira raspolaže sa prostorom od 3 GB a ako je prijavljen kao subscription korisnik tada na raspolaganju ima 25 GB. Na Autodesk 360 web servis osim dwg datoteka moguće je postaviti i grupirati po direktorijima sve vrste datoteka (pdf., doc. itd.), no samo se dwg datoteke mogu editirati online.

Utorak, 17 Svibanj 2011 09:13

Novo u AutoCAD 2012 3. dio - Array

Sa ovom naredbom u AutoCAD-u 2012 stvarno su si dali truda da je poboljšaju i usavrše. U prijašnjim verzijama AutoCAD-a, moram priznat, jedva da sam se sjetio da ta naredba i postoji. No nakon što sam vidio kako funkcionira u novoj verziji svakako će mi češće padati na pamet koristiti ju.

Utorak, 10 Svibanj 2011 08:23

Novo u AutoCAD 2012 2. dio

Poboljšanja u verziji AutoCAD-a 2012 dolaze nam i u naredbama bez kojih je gotovo ne zamislivo crtanje u AutoCAD-u a to su naredbe fillet i chamfer (više fillet nego chamfer). Novost sama po sebi i nije nešto spektakularno, ali je svakako vrlo korisna i čovjek bi se zapitao kako se toga prije nisu sjetili u Autodesku. Radi se o vrlo jednostavnom prikazu rezultata prije nego li naredbu zaista upotrijebimo.

Četvrtak, 28 Travanj 2011 11:51

Novo u AutoCAD 2012 1. dio

Sjajna novost u AutoCAD 2012 aplikaciji je automatski prijedlog prilikom upisivanja naredbe u naredbeni redak. To je definitivno nešto što je trebalo biti omogućeno od samih početaka, no u Autodesku su tek sada odlučili uvesti ovu korisnu značajku. Koliko puta se niste mogli sjetiti punog naziva rijetko korištene naredbe te gubili dragocjeno vrijeme za traženje iste kroz alatne trake, ali i tome je napokon došao kraj.

Četvrtak, 28 Travanj 2011 11:49

Sastavnica - dinamički blok

Sastavnica u Auto CAD-u kreirana kao dinamički blok omogućava nam brže i jednostavnije unošenje informacija, osobito unošenje opetovanih podataka kroz sve listove, npr. naziv građevine, projektant, datum itd. Također nam se olakšava i naknadna promjena podataka s obzirom da sve sastavnice čitaju informacije iz jedne baze.