Greška

Novo u Revit Architecture 2012 – Nadopuna DWG exporta

Napisao:  Ponedjeljak, 06 Lipanj 2011 12:16

Bez obzira koliko god željeli raditi u Revit okruženju i zaboraviti na CAD datoteke, ipak često radimo sa suradnicima koji i dalje koriste AutoCAD. Kako bismo im dostavili projekt rađen u Revitu potrebno ga je exportirati u DWG format. Revit ima odličan alat za export u DWG format, a sa verzijom 2012 još je i bolji.

RVT_to_DWG_01

Sam export je vrlo jednostavan i brz po uvjetom da imate „Layer key". Naime, da bismo prebacili naše elemente u pripadajuće layere potrebno jer kreirati Layer key prema našim potrebama i standardima tvrtke. Layer key je skup definicija kojim određujemo koji elementi će biti u kojem layeru, koje boje i dr. Nažalost posao kreiranja Layer key-a je dugotrajan te je potrebno neko vrijeme dok se sve ne podesi kako želimo. No nakon toga svaki export obavljamo vrlo brzo.

RVT_to_DWG_02

U verziji Revit 2012 uz standardne mogućnosti kreiranja layera u exportu dodane su i mogućnosti posebno za kreiranje layera linija (nesistemski elementi), šrafura i teksta što nam omogućuje još bolju kontrolu ispisa odnosno exporta nacrta. Uz to dodana je mogućnost exporta kategorija odnosno automatsko kreiranje sufixa u nazivu layera za određene faze kao što su faze projekta (postojeće, preklopno ili novo stanje), te podloge i worksetovi o kojima ću pisati u sljedećem blogu.

RVT_to_DWG_03

Ivan Cigrovski, mag.ing.geoing.
Autodesk Certified Consulting Specialist
BIM manager
Website: www.intelika.hr

Zadnje od

Povezani sadržaj (po tagu)

nazad na vrh