Analiza toplinskih gubitaka i dobitaka

Napisao:  Valentino Jugović Četvrtak, 21 Rujan 2017 07:43

Nakon povezivanja modela arhitekture u model strojarskih instalacija, potrebno je provesti proračun toplinskih gubitaka i dobitaka (Heating and Cooling Load Analysis).
Potrebno je izraditi analitički model za provedbu proračuna toplinskih gubitaka i dobitaka. Kako bi analitički model bio spreman za proračun potrebno je proći sljedeće korake:

HaCla

Pri navedenim koracima treba voditi računa o tome da, kada je arhitektura povezana u model strojarskih instalacija, informacije o vrijednosti koeficijenta prolaska topline (U value) neće se prenijeti u model stojarskih instalacija. Potrebno je ručno definirati vrijednosti koeficijenta prolaska topline za svaki element u Space-u. Ako je model arhitekture modeliran u modelu strojarskih instalacija informacije u koeficijentu prolaska topline bit će zapisane.

Prije same provedbe proračuna potrebno je definirati lokaciju građevine, podatke o vremenu iz najbliže meteorološke postaje te ostale postavke koje utječu na proračun. U alatnoj kartici Manage, nalazi se opcija Project Information → Energy Settings u kojoj se definiraju opće postavke koje se odnose na cijeli model strojarskih instalacija. Na slici ispod nalazi se prozor u kojem se definiraju postavke. Prozor se još može pokrenuti sa alatne kartice Analyze → Energy Analysis → Energy Settings.

Više u ovoj kategoriji: « Postavljanje prikaza elemenata
Login to post comments