Zašto Autodesk Revit MEP?

Napisao:  Valentino Jugović Četvrtak, 27 Travanj 2017 09:13

Autodesk Revit MEP služi za projektiranje grijanja, hlađenja, ventilacije, vodovoda, kanalizacije i električnih instalacija. Sustavi instalacija u Revit MEP-u bogati su informacijama što inženjerima pomaže da u procesu projektiranja donesu pravovremene odluke i uklone moguće probleme. Dobro je znati da s modelom punim informacija inženjeri mogu provoditi analize sustava.

MEP = Mechanical Electrical Plumbing

Revit MEP podijeljen je na tri skupine:

  • Mechanical – HVAC (sustavi grijanja, hlađenja i ventilacije)
  • Electrical – električne instalacije
  • Plumbing – vodovod i kanalizacija

revit mep model blog 

Omogućuje inženjerima PRECIZNIJE i LAKŠE projektiranje instalacija u građevinama. Velika prednost je parametarska tehnologija koja omogućuje da se izmjene u MEP modelu odnose na cijeli projekt te na taj način Revit MEP smanjuje mogućnost pogrešaka i propusta u cjelukupnom procesu projektiranja.

S novom verzijom Revit 2018 uz dosadašnje mogućnosti i osim pomaka u smjeru arhitekture i građevine, dio vezan za MEP sustave je napredovao po pitanju učinkovitosti modeliranja. Revit 2018 sada omogućava detaljnije modeliranje kosih cijevi. Poboljšanja u izgradnji i dizajnu sa stajališta strojarske struke usmjerena su na učinkovitost građevina i pružaju korisnicima da s postavkama vanjskog zraka za različite vrste građevina i korisnički definiranim prostorima procijene energetske zahtjeve u početnoj fazi. S obzirom na sposobnosti hidrantskih sustava, analiza zatvorenih petlji cijevovoda koristi novi engine za poboljšano uređivanje modela i performansi pomoću izvođenja računalnog procesa u pozadini.

Dizajn električnih instalacija također je olakšan novim funkcijama za uređivanje sklopova za preciznije analitičke podatke te kako bi se preciznije održavali padovi napona.

Valentino Jugović

Zadnje od Valentino Jugović

nazad na vrh