Zašto Autodesk Revit MEP?

Napisao:  Valentino Jugović Četvrtak, 27 Travanj 2017 09:13

Autodesk Revit MEP služi za projektiranje grijanja, hlađenja, ventilacije, vodovoda, kanalizacije i električnih instalacija. Sustavi instalacija u Revit MEP-u bogati su informacijama što inženjerima pomaže da u procesu projektiranja donesu pravovremene odluke i uklone moguće probleme. Dobro je znati da s modelom punim informacija inženjeri mogu provoditi analize sustava.

MEP = Mechanical Electrical Plumbing

Revit MEP podijeljen je na tri skupine:

  • Mechanical – HVAC (sustavi grijanja, hlađenja i ventilacije)
  • Electrical – električne instalacije
  • Plumbing – vodovod i kanalizacija

revit mep model blog 

Omogućuje inženjerima PRECIZNIJE i LAKŠE projektiranje instalacija u građevinama. Velika prednost je parametarska tehnologija koja omogućuje da se izmjene u MEP modelu odnose na cijeli projekt te na taj način Revit MEP smanjuje mogućnost pogrešaka i propusta u cjelukupnom procesu projektiranja.

S novom verzijom Revit 2018 uz dosadašnje mogućnosti i osim pomaka u smjeru arhitekture i građevine, dio vezan za MEP sustave je napredovao po pitanju učinkovitosti modeliranja. Revit 2018 sada omogućava detaljnije modeliranje kosih cijevi. Poboljšanja u izgradnji i dizajnu sa stajališta strojarske struke usmjerena su na učinkovitost građevina i pružaju korisnicima da s postavkama vanjskog zraka za različite vrste građevina i korisnički definiranim prostorima procijene energetske zahtjeve u početnoj fazi. S obzirom na sposobnosti hidrantskih sustava, analiza zatvorenih petlji cijevovoda koristi novi engine za poboljšano uređivanje modela i performansi pomoću izvođenja računalnog procesa u pozadini.

Dizajn električnih instalacija također je olakšan novim funkcijama za uređivanje sklopova za preciznije analitičke podatke te kako bi se preciznije održavali padovi napona.

Login to post comments