Što je „Low Wall“ i kako upravljat njegovim prikazom

Napisao:  Martina Pavlović Srijeda, 22 Ožujak 2017 14:04

U Revit-u postoji specifična značajka vezana za zidove pod nazivom „Low Wall“. Riječ je o zidovima koji su niži od 200 cm. „Low“ zidovi važni su jer se u tlocrtnim planovima prikazuju drugačije od klasičnih zidova. „Low“ zidovi prikazati će se samo s projekcijskim linijama (bez šrafura i prikaza slojevi zidova, ukoliko zid ima slojeve), čak i ako su dovoljno visoki da budu prerezani s „Cut plane“ ravninom definiranom u „View Range“ postavkama trenutno otvorenog pogleda.

low wall

Slika 1: Različiti tlocrtni prikaz istog tipa zida

Primjer vizualnog ponašanja “Low“ zida prikazan je na slici 1. Lijevi i desni zid istog su tipa (istih slojeva), jedina razlika je u tome što je lijevi zid visok 300 cm, a desni zid 160 cm i samim time pripada grupi niskih zidova („Low Wall“). Desni zid, iako je viši od presječene ravnine „Cut Plane“, ne prikazuje svoje slojeve, nego samo projekcijske linije .

Postoje opcije kojima je moguće prikladno urediti vizual niskih zidova, a jedna od jednostavnijih i fleksibilnijih metoda je upravljanjem parametrom“Top Constraint“ zida. Konkretno, za odabrani „Low“ zid, u njegovim svojstvima definira se pod „Top Constraint“ specifičan „Level“ za koji se referencira, a pod „Top offset“ vrijednost za koliko je zid niže (ili više) od odabrane top reference. Na taj način izbjegava se upotreba opcije „Unconnected“ kao mogućnosti u definiciji „Top Constraint“ zida. Primjer rješenja prikazan je na slici 2.

low wall 2
Slika 2: Uređenje prikaza „Low“ zida pomoću „Top Constraint“ i „Top Offset“
Login to post comments