Transfer „stand-alone“ licence s jednog računala na drugo Istaknuto

Napisao:  Petak, 13 Rujan 2013 11:35

Autodesk-licence-transfer-utility-intelika

Većina Autodesk proizvoda sadrži aplikaciju koja se zove „License Transfer Utility“ (u daljnjem tekstu LTU) koja omogućava online transfer licence s jednog računala na drugo.

Kada koristite LTU, prvo izvezete licencu s vašeg računala na Autodesk server. Zatim tu licencu uvezete na drugo računalo kako bi ste aktivirali isti Autodesk softver. U slučaju reinstalacije operativnog sustava prije rušenja sustava izvezete licencu na Autodesk server te nakon reinstalacije vratite licencu na isto računalo.

Za ovaj postupak potrebno je imati Internet vezu te Autodesk ID, ukoliko nemate Autodesk ID, on se može besplatno kreirati na  https://registeronce.autodesk.com.

 

IZVOZ LICENCE  

Kako bi ste izvezli licencu na Autodesk server:

1. Pokrenite LTU:

LTU kraticu možete pronaći u Start meniju gdje se nalazi i Autodesk softver koji želite transferirati. (u slučaju Suitova odaberemo bilo koji od instaliranih softvera)

LTUFilePath

2. Kliknete na Sign in…

TransferSALicense 20

3. Upišite svoj Autodesk ID i lozinku i kliknite Login:

TransferSALicense 3

4. Izaberite želite li licencu izvesti kao javnu ili privatnu:

Private Export – ovo je glavna postavka i ograničava uvoz licence striktno preko vašeg Autodesk ID-a kako bi se osigurali da se licenca ne može transferirati na drugu osobu. „Private export“ automatski postaje javan ukoliko se licenca ne uveze u roku od 14 dana.

Public Export – ova metoda znači da vaša licenca može biti transferirana bilo kome tko ima koristi istu Autodesk aplikaciju sa istim serijskim brojem, kao što je drugi korisnik u istoj tvrtki. Kako bi koristili tu metodu potrebno je označiti Make the license available as a public import”.

TransferSALicense 40

5. Potvrdom o izvozu licence znate da ste uspješno napravili postupak i možete kliknuti Finish.

TransferSALicense 5

 

UVOZ LICENCE

1. Morate biti sigurni da je instaliran Autodesk proizvod za koji želite uvesti licencu te da je instaliran sa istim serijskim brojem. Zatim otvorite LTU.

2. Kliknete Sign in…

TransferSALicense 20

3. Upišite svoj Autodesk ID i lozinku i kliknite Login:

TransferSALicense 3

4. Potvrda o uvozu licence znači da ste uspješno postavili licencu te možete kliknuti Finish.

TransferSALicense 9

Hrvoje Katić
CAD Manager

Hrvoje Katić
Autodesk Certified Consulting Specialist
CAD Manager
Website: www.intelika.hr
Login to post comments