Revit - Visibility/Graphic Overrides

Napisao:  Petak, 12 Kolovoz 2011 11:45

U prošlom blogu ukratko sam opisao Object Styles pomoću kojeg definiramo vizualni prikaz elemenata na razini cijelog projekta. Visibility/Graphic Overrides (u daljnjem tekstu VG) koristimo za definiranje prikaza elemenata u trenutno aktivnom pogledu. Dakle ako u VG-u promijenimo prikaz elemenata ta promjena će se odraziti samo na pogledu u kojem se trenutno nalazimo. Do VG-a dolazimo preko taba View te odaberemo opciju Visibility/Graphic ili jednostavnije, pomoću shortcuta upisujući u tipkovnicu „vg".

Visibility_Graphic_Overrides_01

U VG-u imamo tabove u kojima su sortirani elementi, oznake, importirane CAD i revit podloge, worksetovi i dr. Prozor sa opcijama VG-a je vrlo sličan sa Object Style prozorom s time da VG-u imamo dodatne opcije i elemente za definiranje prikaza.

Visibility - vidljivost elemenata ovisno da li taj element želimo vidjeti u trenutnom pogledu.

Projection/Surface i Cut – prikaz elemenata u slučajevima kada je element vidljiv u pogledu ili je presječen te opcije Line i Patterns odnosno vrste linija i šrafura.

Halftone – prikaz elementa smanjene nijanse boje. Vrlo korisna opcja ako želimo neke elemente istaknuti

Ghost Surfaces – nova opcija u Revitu 2012. Prikazuje elemente kao „staklene", odnosno kroz njih se vide elementi u pozadini.

Transparent – prikazuje samo konture i šrafure elementa dok se ostatak ne vidi.

Detail Level – definira nivo prikaza elementa neovisno o nivou prikaza trenutnog pogleda.

Ivan Cigrovski, mag.ing.geoing.
Autodesk Certified Consulting Specialist
BIM manager
Website: www.intelika.hr
Login to post comments